Het wordt langzaam warmer, zo erg dat het zelfs morgen bij mij 25 graden wordt! Dat zijn dan dagen dat we met zijn allen massaal naar de snackbar of de ijscoman gaan. Allemaal heel leuk, maar het kost wel wat. Daarom vandaag een goedkope DIY met zelfgemaakte ijsjes als mijn eerste artikel!
☀Ijslollie vorm (herbruikbaar) (Ikea: €1,99) ☀Vanille vla ☀ Rood fruit sap (Jumbo Tintel fris) of zelfgemaakte smoothie ☀Beschuit of Maria koekjes ☀Kommetje
Duur: ca. 24 uur (niet schrikken!) uur of ca. 3,5 uur
Stap 1 (optioneel) 🍨 Optioneel maar handig is om je vormpjes alvast in de vriezer te zetten zodat zij koud kunnen worden en het bevriezen sneller gaat. Stap 2 🍨 Giet het fruitsap tot ongeveer 1/4 van het vormpje en zet deze in de vriezer. voor ca. 15 minuten. Tip: vul het ijsje niet te vol met het sap, zo bevriest het beter en loopt het minder over! Stap 3 🍨 Haal in de tijd dat je wacht op het bevriezen van de eerste laag het kommetje en het pak beschuit/koekjes erbij. Verkruimel dit fijn. Stap 4 🍨 Kijk rond de 15 minuten bij je ijsjes. Je wilt dat je het stokje er nog uit kan halen voor de volgende lagen, maar het moet wel bevroren zijn om de kruimels er op te strooien. Als je dat hebt bereikt, strooi er dan inderdaad de kruimels erover heen. Stap 5 🍨 In een rap tempo giet je de vanille yoghurt erover heen. Doe dit snel achter elkaar, maar wees wel voorzichtig met het gieten van de yoghurt zodat het niet overloopt. Daarna zet je de vormpjes in de vriezer. Tip: voor extra crunchiness, maak laagjes tussen het beschuit en de yoghurt! De vriezer (uitleg) 🍨 Er zijn in principe twee opties hierna; de lange optie en de korte optie. Met de lange bedoel ik dat je de ijsjes de dag ervoor maakt en ze een nacht laat bevriezen, of je kan niet wachten en je laat ze ca. drie uur in de vriezer. Let op: de ijsjes zijn dan wel bevroren, maar smelten wel snel! Een gevaar voor je schone kleren (*kuch* *kuch*) Eindresultaat 🍦 Het eindresultaat vond ik, maar ook mijn broertjes erg lekker smaken! De vanille yoghurt en de kruimels met een beetje vruchtensap smaak combineerden goed een gaven een originele smaak. De beschuitkorrels waren niet hard maar waren lekker zacht, maar toch knapperig. Bovendien vond ik het ook erg leuk gezamenlijk in de tuin met mijn broertjes te doen! Kortom: echt een lekker ijsje wat leuk is om te maken!
Tot in ieder geval vrijdag!