DIY cheesecake ijsjes

20150509_143204

Het wordt langzaam warmer, zo erg dat het zelfs morgen bij mij 25 graden wordt! Dat zijn dan dagen dat we met zijn allen massaal naar de snackbar of de ijscoman gaan. Allemaal heel leuk, maar het kost wel wat. Daarom vandaag een goedkope DIY met zelfgemaakte ijsjes                                                                         als mijn eerste artikel!

 20150508_170749

                                             ☀Ijslollie vorm (herbruikbaar) (Ikea: €1,99)                                                                                                                      ☀Vanille vla                                                                                                      ☀ Rood fruit sap  (Jumbo Tintel fris) of zelfgemaakte smoothie                                                                                       ☀Beschuit of Maria koekjes                                                            ☀Kommetje

benodigdheden ijsje

Duur: ca. 24 uur (niet schrikken!) uur of ca. 3,5 uur

                                                                        Stap 1                                                                                                                                                           (optioneel)                                                                                                                                                               🍨                                                                                         Optioneel maar handig is om je vormpjes alvast in de vriezer te zetten zodat zij                                                        koud kunnen worden en het bevriezen sneller gaat.                                                                                                                        20150509_183730                                                                                 Stap 2                                                                                                                                                                   🍨                                                                                              Giet het fruitsap tot ongeveer 1/4 van het vormpje en zet deze in de vriezer.                                                                                        voor ca. 15 minuten.                                                              Tip: vul het ijsje niet te vol met het sap, zo bevriest het beter en loopt het minder over!                                                                         20150508_182657                                                                                           Stap 3                                                                                                                                                                   🍨                                                                                                  Haal in de tijd dat je wacht op het bevriezen van de eerste laag het kommetje en het pak                                                     beschuit/koekjes erbij. Verkruimel dit fijn.                                                                  20150508_171525                                                                                                           Stap 4                                                                                                                                                                  🍨                                                                                               Kijk rond de 15 minuten bij je ijsjes. Je wilt dat je het stokje er nog uit kan halen voor                 de volgende lagen, maar het moet wel bevroren zijn om de kruimels er op te strooien.                          Als je dat hebt bereikt, strooi er dan inderdaad de kruimels erover heen.                            20150508_182844                                                                                          Stap 5                                                                                                                                                                  🍨                                                                                           In een rap tempo giet je de vanille yoghurt erover heen. Doe dit snel achter elkaar, maar                   wees wel voorzichtig met het gieten van de yoghurt zodat het niet overloopt.                                                               Daarna zet je de vormpjes in de vriezer.                                                                      Tip: voor extra crunchiness, maak laagjes tussen het beschuit en de yoghurt!                                                     20150508_183308                                                                                   De vriezer                                                                                                                                                           (uitleg)                                                                                                                                                                  🍨                                                                                             Er zijn in principe twee opties hierna; de lange optie en de korte optie. Met de lange bedoel ik dat je de ijsjes de dag ervoor maakt en ze een nacht laat bevriezen, of je kan niet wachten                   en je laat ze ca. drie uur in de vriezer. Let op: de ijsjes zijn dan wel bevroren,                                   maar smelten wel snel! Een gevaar voor je schone kleren (*kuch* *kuch*)                                                                                                     20150509_143754                                                                                                                                                                                                                                                 Eindresultaat                                                                                                                                                            🍦                                                                                                        Het eindresultaat vond ik, maar ook mijn broertjes erg lekker smaken!                                           De vanille yoghurt en  de kruimels met een beetje vruchtensap smaak                                                       combineerden goed een gaven een originele smaak.                                                    De beschuitkorrels waren niet hard maar waren lekker zacht, maar toch knapperig.                    Bovendien vond ik het ook erg leuk gezamenlijk in de tuin met mijn broertjes te doen!                     Kortom: echt een lekker ijsje wat leuk is om te maken!

20150508_171452   

Tot in ieder geval vrijdag!                 

                 underline blog

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s